Image default
Drenthe

Grote brand met explosies bij afvalverwerker Attero in Wijster

Wijster – Vrijdagavond omstreeks 22:15 uur kwam er bij de meldkamer in Drachten een brandmelding binnen aan de Vamweg in Wijster.


De brand woedde op het terrein van afvalverwerker Attero. Direct bleek duidelijk dat het ging om een uitslaande brand, de brandweer schaalde hierop op naar middel-brand. Nadat de eerste eenheden ter plaatse kwamen, werd er opgeschaald naar grote en vervolgens naar zeer grote brand.

De brandweer zette onder meer drie hoogwerkers in, om zo van bovenaf de brand te kunnen bestrijden.

Gevaar voor de omgeving

Bij het incident waren meerdere explosies hoorbaar, ook sloegen vlammen uit het dak van de loods. In de loods zou mogelijk plastic worden opgeslagen. In een aangrenzende loods stond een tank met Hydrauliek olie, deze werd door de brandweerlieden gekoeld.

Omwonenden die last hadden van de overtrekkende rook, werden verzocht ramen en deuren te sluiten. De hoeveelheid vrijkomende gevaarlijke stoffen moesten worden geanalyseerd door de ingezette meetploegen, volgens de voorlichting ontstond er geen verhoogd gevaar voor de omgeving.

Eerdere branden

Op 6 juni 2016 en 2 september 2018 woedde er in hetzelfde bedrijf ook al twee forse branden. Ook bij deze brand ging het om een oppervlakte van honderden vierkante meters. Wat de oorzaak van deze brand is geweest, zal door technisch brandonderzoek moeten worden vastgesteld.

De brandweerkorpsen uit Dwingeloo, Ruinen, Hoogeveen, Beilen, De Wijk-Koekange en Assen-West, Westerbork, Emmen, Zwinderen, Ruinerwold, Coevorden, Vries en Meppel zijn bij de brand ingezet.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurder PostNL bus raakt van de weg en komt tegen boom tot stilstand

Chris Roelsma

Minister De Jonge: “Huidige coronamaatregelen zeker tot in december nodig”

Redacteur BB

Grote brand bij vrijstaande woonboerderij met rieten kap in Zweeloo

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!