Image default
Drenthe

Grootschalige dumping drugsafval in Drenthe, wie weet meer?

Grolloo – Dinsdagochtend 6 maart werd een grote dumping van drugsafval gevonden aan de Tienmaatsweg tussen Grolloo en Schoonloo. In totaal werden 28 jerrycans en blikken gevonden met afvalstoffen die zijn ontstaan bij de productie van vermoedelijk amfetamine.


De vaten worden onderzocht door een landelijk politieteam dat zich bezighoudt met de ontmanteling van drugslabs. Het milieuteam van de politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval en roept daarbij uw hulp in. De politie wil graag weten hoe lang de vaten daar liggen en waar ze vandaan komen. Gezien de omvang van de dumping zijn de vaten waarschijnlijk vervoerd in een bestelauto of kleine vrachtwagen.

Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Misschien zijn er mensen die ‘s avonds of ‘s nachts iets bijzonders gezien hebben in de buurt van de Tienmaatsweg in Grolloo? Of weet u waar de vaten vandaan komen? Neemt u dan vooral contact op met de politie. Onderaan dit bericht leest u hoe dat kan.

In Noord-Nederland komen dit soort dumpingen niet vaak voor. Vorig jaar werd één keer een grote hoeveelheid drugsafval gevonden in Norg. Deze vondst leidde meteen tot het oprollen van een drugslab in Haulerwijk. Hierbij zijn drie verdachten zijn aangehouden. In totaal zijn er vorig jaar zes drugslabs opgerold in Noord-Nederland.

 

Dit kan u ook interesseren:

Fietser gewond na ongeval in Assen

Grote brand bij agrarisch bedrijf in Assen

Meerdere voertuigen met elkaar in botsing aan de Meester Cramerweg in Hoogeveen

error: Deze content is beveiligd!