Image default
DrentheGroningen

Groningse boeren en Drentse boeren staken samen tegen stikstofbeleid

Groningen / Drenthe – Maandag zijn de boeren opnieuw begonnen met staken om het stikstofbeleid in te laten trekken. 


Na het succes van de Friese boeren besloten honderden boeren vandaag naar de hoofdsteden van beide provincies te gaan om te staken tegen het stikstofbeleid, en met succes. De provincie Drenthe laat weten dat ze het stikstofbeleid helemaal in zullen trekken. De provincie Groningen laat weten hier voor alsnog niet aan toe te geven. Daarom zullen de honderden boeren en hun trekkers nog in de binnenstad aanwezig zijn om de staking voort te zetten.

De politie heeft wapenstokken moeten gebruiken om mensen bij het provinciehuis weg te krijgen en de Mobiele Eenheid is inmiddels opgeroepen. Ook heeft de politie de blokkades inmiddels opgeheven om de trekkers door te laten gaan. Ook de Drentse boeren zijn inmiddels onderweg naar Groningen. De spanning neemt toe, er zou met eieren zijn gegooid naar het provinciehuis.

Ate Kuipers heeft zojuist bekend gemaakt dat ze druk in overleg zijn in het provinciehuis. Om rellen te voorkomen en rekening te houden met de veiligheid zal de Mobiele Eenheid niet naar het provinciehuis komen. Het is niet bekend hoe snel dit besluit zal plaatsvinden. Ate kuipers meldt dan ook “Als we de nacht door moeten, zullen we er een camping van maken”

Dit kan u ook interesseren:

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Hennepkwekerij opgerold na meldingen van stankoverlast in Winschoten

error: Deze content is beveiligd!