Image default
Drenthe

Grip 1 situatie in De Wijk; sluit ramen en deuren!

De Wijk – Zaterdagmiddag omstreeks 16.20 uur werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een incident in het bos aan de Schiphorsterweg.


Volgens de politie staat er in het bos een brandend busje. Omdat meerdere mensen in de omgeving van De Wijk last hebben van prikkende ogen, is er opgeschaald naar een Grip 1 situatie. Verschillende hulpdiensten zijn momenteel aanwezig. Er is tot nu toe één agent onderzocht in een ambulance.

Giftige stof

Wat er precies aan de hand is, is ons nog niet bekend. Uit bronnen hebben wij te horen gekregen dat het om een dumping van drugs gaat. Ook geeft de politie aan dat er mogelijk giftige stoffen in het brandende busje zitten. Omdat mensen last krijgen van prikkende ogen, is het advies dan ook: sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit.

De politie is momenteel bezig met een groot onderzoek. Ook werd er direct na de melding een burgernet bericht gegeven; De Wijk; verdachte situatie. Graag uitkijken naar twee getinte mannen, behoorlijk bezweet en in elk geval zit één persoon onder de modder. Bij aantreffen, bel 112!

Dit kan u ook interesseren:

Dode bij woningbrand in Emmen

Drie voertuigen betrokkenen bij ongeval in Odoorn

Flinke schade bij kop-staartbotsing in Valthe

error: Deze content is beveiligd!