Image default
Drenthe

Echtpaar strandt in Drenthe onderweg naar Friese vakantie

Havelterberg – Een caravan brengen naar een camping in Friesland liep even anders af voor een echtpaar uit Zwolle. Medeweggebruikers waarschuwde het echtpaar dat er iets aan de hand met met hun voertuig.


Het echtpaar besloot hun voertuig op de vluchtstrook te zetten bij afslag Havelterberg, enkele omstanders zijn direct met een brandblusser gaan blussen bij de motor van het voertuig die in brand bleek te staan. De caravan die achter de auto was gekoppeld kon veilig worden los gekoppeld.

De brandweer van Havelte kwam ter plaatse om de brand verder af te blussen. Een bergingsbedrijf zal de auto en de caravan gaan borgen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Rijkswaterstaat had tijdens het incident tijdelijk een deel van de afrit afgesloten.

Terugroepactie Volvo’s

De Zweedse autofabrikant Volvo roept in Nederland 37.000 dieselauto’s terug omdat een onderdeel bij de motor kan smelten of in het ergste geval vlam kan vatten. Wereldwijd worden ongeveer een half miljoen auto’s teruggeroepen.

Het gaat om auto’s die tussen 2014 en 2019 zijn gemaakt. Volvo-rijders met een V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90 moeten hun bolide al dan niet tijdelijk weer inleveren. Zij krijgen binnenkort een brief met informatie over de mogelijke risico’s van het defect.

Voor deze Volvo XC60 is de terugroepactie ook van toepassing.

Dit kan u ook interesseren:

Verdachten dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval tankstation op dezelfde avond

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

error: Deze content is beveiligd!