Image default
Drenthe

Drentse korpsen assisteren bij grote brand Steenwijk

Steenwijk – In een sportschool aan de Oostermeentherand in Steenwijk is donderdagnacht even voor half één brand uitgebroken. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Bij aankomst van de eerste brandweerlieden sloegen de vlammen al groot uit het pand.


Hierop werd snel besloten op te schalen naar het sein Zeer grote brand, waarop diverse brandweerkorpsen uit onder andere Steenwijk, Zwartsluis, Oldemarkt en Meppel ter plaatse kwamen om het vuur te bestrijden. Woordvoerder Richard Meijer van de veiligheidsregio meldde dat er groot werd opgeschaald om overslag naar de naastgelegen panden te voorkomen.

Om één en ander af te stemmen is er door de aanwezige hulpdiensten opgeschaald naar het GRIP 1. Dit had volgens Meijer deels te maken met de rook die over de woonwijk trok. Op die basis heeft de veiligheidsregio dan ook het advies gegeven om ramen en deuren vooral gesloten te houden.

Vanwege de opstelling van de voertuigen van de brandweer en politie was de oprit naar de A32 richting Meppel afgesloten. Daarnaast was de Oostermeentherand vanwege de brand geheel afgesloten. Er zouden bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Dit kan u ook interesseren:

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!