Image default
Drenthe

Drents ambulancepersoneel gaat actie voeren: werkdruk omlaag, salaris omhoog

Regio – Drentse ambulancemedewerkers komen vanaf aanstaande maandag in actie. Ze willen dat er iets gebeurt aan de werkdruk en de salarissen moeten omhoog.


Vanaf 08.00 uur werkt het ambulancepersoneel strikt volgens de afspraken in de cao. Dat betekent: geen overwerk, geen neventaken, geen onnodige risico’s nemen en alle voorgeschreven pauzes opnemen. De stiptheidsacties duren twee weken.

Ook in zes andere regio’s, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Brabant-Zuidoost en Noord-Holland Noord, gaat ambulancepersoneel actievoeren.

‘Betere voorwaarden hard nodig’
FNV-bestuurder Fred Seifert noemt het ‘spijtig’ dat Ambulancezorg Nederland het zover laat komen. Maar betere arbeidsvoorwaarden en fatsoenlijke werkomstandigheden zijn volgens de FNV hard nodig.

“Het houdt de sector aantrekkelijk voor nieuwe collega’s, maar voorkomt ook het vertrek van ambulancemedewerkers. Het is voor veel regio’s nu al lastig om de roosters rond te krijgen en daarmee aan de paraatheid te voldoen. Daarom moeten de werkgevers nu echt over de brug gaan komen. Niets doen is onverantwoord.” Onder de cao vallen ongeveer 6.000 mensen.

Werkonderbrekingen
De vakbond start de acties omdat de werkgevers volgens Seifert weigeren in te gaan op zijn eisen. Een ultimatum verliep op 29 augustus. Komt Ambulancezorg Nederland niet tegemoet aan de eisen van de FNV, dan gaat de bond over tot werkonderbrekingen.

Dit kan u ook interesseren:

Twee vrouwelijke wandelaars aangereden door scooterrijder; beide naar ziekenhuis

Redacteur BB

Fietser gewond na botsing met busje

Nieuwsuitkollum

Uitslaande brand verwoest woning in Emmen

Zo-Nieuws
error: Deze content is beveiligd!