Image default
Drenthe

Crash van vliegtuig op Eelde Airport zorgt voor grootschalige inzet

Eelde – Een crash van een vliegtuig in Eelde zorgde maandagavond voor een grootschalige inzet van de hulpdiensten.


Een tiental brandweereenheden, ambulances en politie-eenheden moesten ingezet worden bij een groot vliegtuig wat naar de baan terecht was gekomen. Diverse passagiers en bemanningsleden raakten door het incident gewond.

Oefenen

De hulpdiensten startte maandagavond met deze groot opgezette multidisciplinaire oefening in het kader van de twee jaarlijkse groots opgezette oefeningen. Eelde is daarbij een perfecte locatie om een oefening als deze, op te zetten.

Brand

Bij een dergelijke melding van een crash wordt de aanwezige vliegveld-brandweer Eelde ondersteund door een tweetal pelotons van brandweerwagens uit de omliggende regio. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de brandbestrijding en technische hulpverleningen die zich tijdens het incident kunnen voordoen.

Hulpverlening

Bij de oefening raakte ongeveer 50 personen gewond. Naast ambulances en een trauma-team kwamen ook hulpverleners van een calamiteitenteam en Rode kruis noodhulpteam in actie. Deze teams maken deel uit van het GGB, Grootschalige Geneeskundige Bijstand, en kunnen op de incidentenlocatie tenten opzetten voor het prioriteren en behandelen van de aanwezige slachtoffers.

De teams zijn in 2016 operationeel geworden en worden ingezet vanaf 10 slachtoffers of meer in Noord-Nederland. De hulpverleners kunnen bij diverse incidenten worden ingezet waarbij grootschalige hulpverlening noodzakelijk is.

 

Dit kan u ook interesseren:

Meisje (16) gewond bij steekincident in Tynaarlo

Kop-staart ongeval tussen twee auto’s in Assen

Schuur met klassieke auto’s verwoest na uitslaande brand in Erica

error: Deze content is beveiligd!