Image default
Drenthe

Buren starten inzamelingsactie voor ouders na fatale brand Emmen

Emmen – Buren zijn zaterdag een inzamelingsactie gestart na de verwoestende brand van die ochtend. Bij de brand kwamen twee kinderen van 5 en 6 om het leven, de ouders overleefden de brand. 


“We weten dat het gezin het financieel niet breed heeft. Ze zijn door de brand alles kwijt. Daarom willen we ze financieel bijstaan. Dat is het minste wat we kunnen doen.” Zo vertellen ze aan RTLNieuws.

Mede om die reden zijn ze de crowdfundingsactie ‘Help de ouders van de omgekomen kindjes’  gestart. Donaties vanuit het hele land stromen binnen en inmiddels is er al meer dan €55.000 opgehaald voor het getroffen gezin.

“We hopen zoveel mogelijk voor de ouders op te halen. Dat geld kunnen ze gebruiken voor spullen, kleding, noem maar op. En misschien wel begrafeniskosten. We hebben geen idee hoe het gezin verzekerd is.”

Onderzoek

De schok is groot in de buurt. Het gezin leefde een teruggetrokken bestaan aldus buurtbewoners. Door de brandweer wordt nog volop onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Claudia haar man Jan was als één van de eersten aanwezig bij de brand. Hij hoorde de moeder van de twee kinderen om hulp roepen, maar het vuur was zo heftig dat hij niets meer kon doen.

Dit kan u ook interesseren:

Auto in botsing met fietser in Paterswolde

Zonnepaneel vat vlam in Hoogeveen

Influencer Chahid Charrak rijdt met Lamborghini Huracán 250 km/u over A28: Rijbewijs ingevorderd

error: Deze content is beveiligd!