Image default
Drenthe

Bungalow verwoest door brand op vakantiepark Aqualanda

Nieuwediep – Op vakantiepark Aqualanda in Nieuwediep is brand uitgebroken in een bungalow. De brandweer uit Gieten, Annen en Zuidlaren kreeg de vlammen na ongeveer een half uur onder controle en hebben daarna de woning gecontroleerd laten uitbranden.


Het vakantiehuis heeft flinke schade opgelopen. Bij de brand kwam veel rook vrij, waardoor omliggende woningen werden ontruimd. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe werd de getroffen bungalow niet bewoond op het moment dat de brand uitbrak.

Naar het zich laat aanzien, is de brand begonnen bij de achteringang waar o.a zich een wasmachine bevond. Of dit de veroorzaker is moet onderzoek uitwijzen.

Op Aqualanda verblijven naast vakantiegangers met name mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben, bijvoorbeeld mensen die wachten op de oplevering van hun woning. Ook kunnen bedrijven er medewerkers onderbrengen die niet in de buurt wonen. Het vakantiepark is gebouwd op het terrein van de voormalige Coöperatieve Aardappelmeelfabriek Wildervank en Omstreken.

Dit kan u ook interesseren:

Minister De Jonge: “Huidige coronamaatregelen zeker tot in december nodig”

Redacteur BB

Grote brand bij vrijstaande woonboerderij met rieten kap in Zweeloo

©Noordernieuws

Bestuurder geeft gas in plaats van remmen en komt tot stilstand tegen woning in Assen

Chris Roelsma
error: Deze content is beveiligd!