Image default
Drenthe

Brandweer rukt massaal uit voor grote brand in Roden

Roden – Op dit moment woedt er een grote uitslaande brand in een bedrijfspand aan het Oosteinde in Roden. Om 18:36 uur werd het brandweerkorps van Roden opgeroepen voor de brand.


Het bedrijfspand is niet in gebruik, er staan caravans gestald. Volgens de brandweer is er geen indicatie dat er tijdens het uitbreken van de brand mensen aanwezig waren in het pand. De brand is uitslaand en de zwarte rookwolken op grote afstand te zien. Al snel werd er opgeschaald naar middel- en daarna grote brand. Waarop meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving uitgerukt zijn om het vuur te bestrijden. Het gaat hierbij om Norg, Leek, Peize, Eelde Veenhuizen en Smilde.

Tijdens het bestrijden van de brand is een brandweerman gewond geraakt. Vermoedelijk heeft hij rookvergiftiging opgelopen. Uit voorzorg is hij ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De brand werd ontdekt op de bovenverdieping van het gebouw. De oorzaak is nog onbekend.

Update 20:36 uur:

Er is mogelijk asbest vrijgekomen bij de brand. De politie heeft het gebied rondom de brand inmiddels afgezet. Vanwege de hoeveelheid rook is een NL-alert uitgegaan in de directe omgeving.

Update 21:25 uur:

Bij de brand is het kantoor gedeelte verloren gegaan. Het loods gedeelte met alle caravans is gespaard gebleven.

 

Dit kan u ook interesseren:

Lichaam aangetroffen in auto in Klazienaveen, mogelijk van vermist meisje

Nieuwsuitkollum

Vermiste 84-jarige man overleden aangetroffen in vaart Assen

©Noordernieuws

Lichaam gevonden in Assen, mogelijk van de vermiste man in Assen

Ricardo
error: Deze content is beveiligd!