Image default
Drenthe

Brand in fietsenstalling ‘t Beurtschip in Smilde

Smilde –In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een brand plaatsgevonden bij woon-zorgcomplex ’t Beurtschip aan de Stuurboord in Smilde. De brand brak even na 01.30 uur uit in de fietsenstalling op de begaande grond van het complex.


De bewoners waarvan enkele slecht te been werden door de brandweer midden in de nacht uit hun appartementen ontruimd. Een aantal bewoners werden opgevangen in het naastgelegen woon-zorgcomplex de Driemaster.

Het vuur zorgde voor flink wat rookontwikkeling in de fietsenstalling en de hal van het pand. Zover bekend heeft één vrouw rook ingeademd, zij is door het aanwezige ambulancepersoneel nagekeken. De brand in de fietsenstalling is mogelijk ontstaan door kortsluiting in de oplader of accu van een elektrische fiets.

Het korps van Smilde werd bijgestaan door hun collega’s uit Assen en Appelscha (Fr.) Woningcorporatie Actium is aanwezig om zo nodig tijdelijke woonruimte te regelen als bewoners voorlopig niet terug kunnen keren naar hun appartement. De schade als gevolg van de brand en rook is aanzienlijk.

Dit kan u ook interesseren:

Auto botst op loslopend paard in Pesse; paard overleden

Zo-Nieuws

Vermoedelijk explosief aangetroffen bij graafwerkzaamheden in Hoogeveen

Chris Roelsma

Brandweer rukt uit voor gaslek in Emmen

Chris Roelsma
error: Deze content is beveiligd!