Image default
Drenthe

Blaffende politiehond laat inbreker zich overgeven

WESTERBORK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 40-jarige inwoner van Noordscheschut aangehouden op verdenking van een inbraak in een geparkeerde bestelbus. Uit de bus werd onder andere een motorheggenschaar gestolen.


Surveillerende agenten kregen een melding dat een bewoner van de Veurhof in Westerbork een man had betrapt die in de bestelbus van zijn buurman had ingebroken. De dief sloeg in een auto op de vlucht. De getuige gaf het kenteken door en meerdere agenten keken uit naar het voertuig. In Noordscheschut zagen ze de auto rijden. Na een korte achtervolging stopte het voertuig en de bestuurder verstopte zich in de struiken. Een agent liet zijn politiehond een aantal keren blaffen. Blijkbaar maakte dit zoveel indruk, want de 40-jarige man kwam uit zich zelf de struiken tevoorschijn. Hij werd vervolgens aangehouden.

In zijn auto werd een motor heggenschaar aangetroffen. Die bleek te zijn gestolen uit de bestelbus in Westerbork. De auto van de 40-jarige man werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Mogelijk dat de 40-jarige meer van dergelijke inbraken heeft gepleegd. Nader onderzoek volgt dan ook.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder gewond na ongeval in Emmen

Motorrijder raakt ernstig gewond bij botsing in Hoogeveen

35-jarige vrachtwagenchauffeur overleden door zwaar ongeval bij Schoonebeek

error: Deze content is beveiligd!