Image default
Drenthe Groningen

Bedrijfseigenaar aangehouden na negen illegale afvaldumpingen

Gemeente Westerwolde – Door de politie is naar aanleiding van negen grote afvaldumpingen in Nederland en Duitsland een 28-jarige verdachte uit de gemeente Westerwolde aangehouden. Het onderzoek naar de verdachte werd gedaan in samenwerking met de Duitse politie.


Eerder dit jaar vonden op verschillende plekken in Duitsland vijf grote afvaldumpingen plaats. Later in juni vond hetzelfde plaats op drie plekken in Groningen en één keer in Drenthe. Hierbij ging het om grote hoeveelheden grof huishoudelijk- of sloopafval, soms met containers van tien en twintig kubieke meter tegelijk. In het onderzoek kwam door getuigenverklaringen een bedrijf uit Ter Apelkanaal naar voren. Vrachtwagens van het bedrijf waren door de getuigen gezien bij de illegale dumpingen.

Mede door deze getuigenverklaringen kon op donderdag 2 juli de 28-jarige eigenaar van het bedrijf uit Ter Apel worden aangehouden op verdenking van de dumpingen. De verdachte en andere werknemers van het bedrijf bleken niet in het bezit van het juiste rijbewijs voor het besturen van de vrachtwagens. Daarnaast werd in de vrachtauto’s geen gebruikt gemaakt van een tachograaf, een apparaat dat de snelheid van de vrachtauto vastlegt en waarmee wordt gecontroleerd of een chauffeur zich aan de regels houdt. Hiervoor is door de politie een proces verbaal opgemaakt.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Jerrycans met vermoedelijk drugsafval aangetroffen in Roden en Norg

Veel rook bij brand in dagbesteding in Muntendam

Wielrenner gewond bij botsing met brommerrijder in De Wijk

error: Deze content is beveiligd!