Image default
Drenthe

Automobilist poging doodslag avondvierdaagse Westerbork op vrije voeten

Westerbork – De man die woensdag 15 mei 2019 is aangehouden op verdenking van poging doodslag in Westerbork, is heengezonden. Hij blijft wel verdachte.


De man zou woensdagavond met een voor de situatie te hoge snelheid langs een groep Avondvierdaagse-wandelaars hebben gereden. Om een mogelijke aanrijding te voorkomen werden kinderen aan de kant getrokken door begeleiders. Het incident dat daarna ontstond tussen de bestuurder en aanwezige begeleiders resulteerde erin dat de verdachte hard wegreed. Daarbij werd mogelijk een verkeersregelaar geraakt door de spiegel van zijn auto.

Op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten zijn er onvoldoende gronden om de verdachte langer vast te houden. Er is op dit moment geen sprake van een poging tot doodslag omdat uit het voorlopig onderzoek niet blijkt dat verdachte opzet op de dood had. Wel wordt de man nog steeds verdacht van andere strafbare feiten. Zijn rijbewijs zal op dit moment niet worden ingenomen.

Het onderzoek is nog in volle gang. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) doet ook onderzoek. Na afronding van het onderzoek zal de officier van justitie uiteindelijk een vervolgingsbeslissing nemen.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

error: Deze content is beveiligd!