Image default
Drenthe

Automobilist botst tegen voorganger en gaat er vandoor

Fochteloo – Woensdag net na het middaguur reed een 52 jarige automobilist uit Havelte, op de Fochteloërveen in Fochteloo. Achter hem kwam een tot nu toe onbekende automobilist aan, die kennelijk niet blij was met een langzaam rijdende voorganger.


Aangezien de weg door het Fochteloërveen smal is, kan er alleen bij passeerstroken ingehaald worden. Toen de 52 jarige bestuurder niet snel genoeg een passeerstrook op ging, claxoneerde de achteropkomende man. Toen daar niet snel genoeg aktie op kwam, besloot de onbekende man achter tegen de auto van de man uit Havelte te rijden.

Toen die stopte om een verklaring voor de opzettelijke aanrijding te halen, wilde de man wegrijden. Door voor de auto van de man te gaan staan, probeerde de aangereden bestuurder te voorkomen dat de dader er vandoor ging. In plaats van gegevens uit te wisselen en de schade te regelen, besloot de dader de 52 jarige man aan te rijden. Dit deed hij tot twee keer toe. Bij de derde poging om de man omver te rijden, kon die net op tijd aan de kant springen. Daarop reed de onbekend gebleven bestuurder weg.

Het kenteken van de dader is bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.
De 52 jarige man zal aangifte doen van dit incident.

Dit kan u ook interesseren:

Rokende elektrakast in Eursinge veroorzaakt grote stroomstoring

Nieuwsuitkollum

Fietser gewond na botsing met auto in Hoogeveen

Nieuwsuitkollum

Frontale botsing op N386 bij Vries

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!