Noordernieuws
Image default
Drenthe Groningen

Auto crasht na achtervolging; drie personen raken gewond

Foxwolde – Een auto is maandagmorgen in alle vroegte gecrasht aan de Roderwolderweg bij Foxwolde na een politieachtervolging.


Rond kwart over 4 kreeg de politie via een ANPR systeem een melding van een in Groningen gestolen voertuig dat op de A7 reed. De politie kwam rond 5 uur de auto tegen op de weg tussen Peize en Roden. De politie zette hierop de achtervolging in. Korte tijd later crashte de auto met 3 inzittenden op de Roderwolderweg. Er werden twee brandweerkorpsen, 5 ambulances en 2 traumateams opgeroepen voor het ongeval. Eén van de drie inzittenden raakte bekneld en er brak brand uit in de auto. De politie wist de beknelde persoon te bevrijden. Alle drie de personen zijn gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend. De politie zal een onderzoek instellen.

In de auto zaten een 22-jarige man uit Amsterdam, hij is aangehouden voor heling en ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis. De bestuurder is een 23-jarige man komt uit Groningen. Van hem is een bloedproef afgenomen. De andere inzittende had geen identiteitspapieren bij zich waardoor zijn identiteit nog niet 100% zeker is vastgesteld. De politie zoekt dit uit. De 23-jarige bestuurder en de andere man liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Dit kan u ook interesseren:

Automobilist rijdt over rotonde en eindigt in sloot bij Blauwestad

Jelke Jongsma

Winterliefhebbers opgelet; dinsdag krijgen we sneeuw

Laura Conijn

Grote brand in loods in Emmen

Gerwin de Vries / De Vries Media
error: Deze content is beveiligd!