Image default
Drenthe

Actievoerders gaan toch weer graven naar Willeke Dost; de politie verzaakt

Koegange – Actievoerders nemen het recht toch weer in eigen hand nadat gemaakte afspraken met de politie en justitie niet zijn nagekomen.


Zo is te lezen op een facebook-bericht van één van de actievoerders:
“Graven met de botte bijl” Justitie heeft zich niet aan de gemaakte afspraak gehouden. Tot 3 februari zouden wij geen actie ondernemen en zou justitie met een verklaring komen. Wij voelen ons nu gerechtigd om met de “botte bijl te gaan graven” dat betekend dat we met een grote mobiele kraan razendsnel tot op diepte gaan graven waarbij bewijs centraal komt te staan. Dit lijkt wellicht respectloos, maar voor een zorgvuldige afgraving zal ons zeker de tijd niet gegund worden. De actie zal plaatsvinden tussen nu en een aantal dagen. Wij hopen dat een tiental mensen ons willen ondersteunen waarbij belangrijk is dat de kraan ca. 20 minuten de tijd krijgt om te kunnen graven. Een cordon van mensen kan hierbij belangrijk zijn. Justitie wilde zoveel tijd, en uit respect voor Willeke zijn we daarmee akkoord gegaan, maar blijkbaar zijn dit niet de partijen om afspraken mee te maken. Wij beseffen ons dat de wijze van graven ons de nodige kritiek kan opleveren. Hiervoor bieden wij alvast onze welgemeende excuses aan.

Eerdere staande houdingen

In december kwam de politie in actie om zeker zeven personen staande te houden omdat ze in een weiland aan de Koekanger Dwarsdijk in het Drentse Koekange aan het graven waren naar Willeke Dost. Er werd in goed overleg besloten dat politie en justitie tijd en ruimte kregen en de actiegroep op de hoogte hielden van ontwikkelingen.

De actiegroep benadrukt dat zodra zij meer informatie hebben en eventuele sporen aantreffen, dit direct zullen veiligstellen.

Verdwijning

De destijds 15-jarige Willeke Dost verdween in de nacht van 14 op 15 januari 1992 uit de boerderij van haar pleegouders. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

Dit kan u ook interesseren:

Scooterrijdster gewond na val in Assen

Man (22) onder invloed belandt met auto op kant in Assen

Dode en drie gewonden bij camperongeval op A28 bij Hooghalen

error: Deze content is beveiligd!