Image default
Drenthe

Aanhouding bij inval na vondst illegaal vuurwerk en nepvuurwapen

Assen – De politie heeft donderdag een aanhouding gedaan na de vondst van zwaar illegaal vuurwerk in de wijk Kloosterveen.


Na aanleiding van een onderzoek naar een vuurwerkhandelaar in Drenthe bleek dat de handelaar het zwaar illegale vuurwerk had verkocht aan een 18-jarige verdachte Assenaar.

Na aanleiding daarvan heeft de politie een inval gedaan in woning in de wijk Kloosterveen. In de slaapkamer van de verdachte werd ongeveer 70 kg illegaal vuurwerk aangetroffen, bestaande uit onder andere Cobra’s, vuurpijlen, shells en nitraten.

Ook werden er twee nepwapens en een CO2-gaspistool aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen, evenals het vuurwerk en een kleinere hoeveelheid vuurwerk van de broer van de verdachte.

De ouders van de twee gaven aan niet op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van het illegale vuurwerk op de slaapkamers.

De politie roept op mensen die vermoeden dat iemand vuurwerk verhandelt of opslaat, dit te melden bij de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Voor vragen over vuurwerk, kunnen mensen terecht op de website van de politie. Hier staan de regels beschreven, zowel de algemene regels als de regels die specifiek voor deze jaarwisseling (2020-2021) gelden.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Auto flink beschadigd door brand op A28 bij Assen

Vrachtauto en auto botsen op kruispunt in Hoogeveen

Brommerrijder gewond na ongeval met auto in Emmen

error: Deze content is beveiligd!