Image default
Drenthe

67-jarige vader van spookgezin verdacht van seksueel misbruik

Ruinerwold – De officier van justitie heeft besloten de beperkingen voor beide verdachten in het onderzoek Ruinerwold met ingang van vandaag op te heffen. Dit betekent dat het OM meer details over het onderzoek naar buiten kan brengen.


DNA
DNA-verwantschapsonderzoek heeft opgeleverd dat de zes kinderen uit de boerderij in Ruinerwold dezelfde vader en moeder hebben en dat de 67-jarige verdachte de vader is. Eerder is vast komen te staan dat de moeder op 6 oktober 2004 in Zwolle is overleden. De uitkomst van het DNA-onderzoek heeft de weg vrijgemaakt voor de officier van justitie om op basis van artikel 1:19b Burgerlijk Wetboek aangifte te doen bij de burgerlijke stand van de geboorte van de zes kinderen. Dit heeft inmiddels plaatsgevonden. Het opstellen van geboorteakten is de basis voor hun wettelijke identiteit. Vanwege de privacy maakt het OM niet bekend in welke gemeente(n) de inschrijvingen heeft/hebben plaatsgevonden.

Seksueel misbruik
De 67-jarige man wordt naast witwassen en vrijheidsberoving en mishandeling van zijn negen kinderen, er ook van verdacht dat hij twee van zijn drie oudste kinderen, die het ouderlijk huis al eerder hadden verlaten en niet in de boerderij in Ruinerwold hebben gewoond, seksueel heeft misbruikt.

Wederrechtelijke vrijheidsberoving
Ook worden de 67-jarige verdachte en de 58-jarige verdachte er van verdacht in 2009 in Meppel een 69-jarige man uit Oostenrijk gedurende enkele maanden te hebben vastgehouden. De vordering gevangenhouding voor beide verdachten is uitgebreid met medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving.

De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland heeft op basis van deze vordering op 30 oktober de gevangenhouding voor beide verdachten met 90 dagen verlengd.

Dit kan u ook interesseren:

Auto flink beschadigd door brand op A28 bij Assen

Vrachtauto en auto botsen op kruispunt in Hoogeveen

Brommerrijder gewond na ongeval met auto in Emmen

error: Deze content is beveiligd!