Image default
Drenthe

11-jarige Pokemon-go spelers dupe van straafroof

EMMEN – Op dinsdag 30 augustus ergens tussen 16:30 uur en 17:00 uur is er een straatroof gepleegd bij de ingang van de oude dierentuin aan de Hoofdstraat te Emmen.


Twee broertjes van 11 jaar zijn met de iPhone van vader pokemon-go aan het spelen in de oude dierentuin te Emmen. Als zij op een gegeven moment naar huis willen en onder de oude toegangspoort de Hoofdstraat inlopen wordt de iPhone met kracht uit de handen getrokken door een ongeveer 18 jarige blanke jongen op een zwarte mountainbike. De verdachte was samen met een eveneens ongeveer 18 jarige blanke jongen deze reed op een zilverkleurige damesfiets. Beide verdachten rijden na de diefstal hard weg in de richting van het gemeentehuis en slaan linksaf richting het nieuwe

De twee jonge slachtoffers zijn overstuur en vertellen later het verhaal thuis, waarna de vader de politie inschakelt. Uit het verhaal van de jongens blijkt dat zij de twee vermoedelijke daders daarvoor ook al hadden gezien, zij reden toen rondjes op de fiets door de oude dierentuin, mogelijk hebben zij daar al het plan opgevat om de beroving te plegen. De iPhone is lichtblauw van kleur en eromheen zat een zwarte beschermhoes.

De oude dierentuin is geliefd bij Pokemon-go spelers en wandelaars. Ook op het moment van de gewelddadige diefstal waren er meerdere personen in de omgeving. Mogelijk zijn er getuigen van de diefstal of hebben getuigen de daders nog gezien in de dierentuin terwijl ze daar rondjes fietsten.
Bent u getuige of heeft u andere informatie die kan leiden naar de dader(s) bel 0900-8844 (reg.no: 2016248592).

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Verdachten dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval tankstation op dezelfde avond

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

error: Deze content is beveiligd!