Politie start onderzoek naar mogelijk schietincident

Geplaatst op 20 oktober 2024, om 13:18 uur

LEEUWARDEN – De politie kreeg even na middernacht een melding van een conflict tussen meerdere personen bij de Rengerslaan. Daarbij zou er ook sprake zijn geweest van bedreiging met een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp. Tegen de agenten verklaarde een van de betrokkenen dat er ook zou zijn geschoten met dat wapen.

De politie trof bij één van de 22-jarige mannen een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp. Het gaat mogelijk om een 3D-geprint wapen, waarmee daadwerkelijk geschoten kan worden. Op basis van de verklaring houden we er rekening mee dat er ook is geschoten, maar we hebben daar geen sporen van gevonden. Er zijn ook geen gewonden aangetroffen. Een andere 22-jarige man uit Leeuwarden droeg een mes bij zich. Beide mannen zijn aangehouden voor verboden wapenbezit. Het onderzoek naar het mogelijke schietincident en het wapenbezit gaat verder. De verdachten worden verhoord.

Heeft u iets gezien of gehoord van het conflict en/of het schietincident? Of weet u meer? Laat het de politie dan weten via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.