Waterlekkage in Noordelijke Kunsthof Appingedam veroorzaakt aanzienlijke schade

Geplaatst op 1 september 2024, om 11:45 uur

APPINGEDAM – Zondagochtend werd een waterlekkage ontdekt in het pand van de Noordelijke Kunsthof aan de Blankenstein in Appingedam, ook bekend als Galerie Kunsthof Blankenstein. Een vermoedelijk gesprongen waterleiding veroorzaakte aanzienlijke waterschade, waarbij water aan de achterkant van het pand het Damsterdiep instroomde. De brandweer kwam ter plaatse en draaide de hoofdwaterkraan dicht, waardoor de uitstroom werd gestopt.

Stichting Salvage is ingeschakeld om de schade af te wikkelen. Het is nog onbekend hoelang het water door het pand heeft gestroomd en of er kunstwerken door de lekkage zijn beschadigd.

Noordelijke Kunsthof

De Noordelijke Kunsthof in Appingedam, opgericht in 1951, is gevestigd in een 17e-eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. De galerie is gericht op het presenteren van hedendaagse kunst aan een breed publiek en heeft sinds 1952 meer dan 250 exposities georganiseerd. Bekende kunstenaars zoals Jan Sluyters, Piet Mondriaan, Kees van Dongen, Charley Toorop, en Henk Helmantel hebben hier hun werk tentoongesteld.

Foto’s: NoorderNieuws


Reacties

reacties