Verwendag in Weiwerd: Trike-tocht door het Groninger Landschap brengt stralende glimlachen

Geplaatst op 10 augustus 2024, om 19:46 uur

GRONINGEN – Vandaag is het rustige dorp Weiwerd het decor voor een bijzondere ‘verwendag’ voor mensen met een beperking of een extra steuntje in de rug. Deze dag biedt deelnemers de kans om op een unieke manier van het Groninger landschap te genieten: achterop een trike, een driewielige motorfiets, maken ze een tocht door de groene omgeving. De glimlachen die deze ervaring teweegbrengt, zijn voor de organisatoren de grootste beloning. “Een smile van oor tot oor, daar doe je het voor,” aldus een woordvoerder van het evenement.

Weiwerd, een dorp dat in de jaren ’70 grotendeels moest wijken voor de industriële uitbreiding van Delfzijl, heeft nog slechts één boerenschuur die de tand des tijds heeft doorstaan. Harm Jan, een betrokken lokale inwoner, heeft deze boerenschuur weten te bemachtigen. “Het is de enige boerenschuur die hier nog staat. De rest is allemaal weg. Uniek,” vertelt hij trots. Deze boerenschuur fungeert dit jaar als het centrale punt van de verwendag, een dag waarop mensen met een beperking of die extra hulp kunnen gebruiken, in het zonnetje worden gezet.

De boerenschuur biedt een ideale setting voor het evenement, met zijn rust, vrijheid en ruimte. Het zorgt voor een perfecte locatie waar de deelnemers kunnen genieten van een dag vol plezier en avontuur, terwijl ze de schoonheid van het Groninger landschap ervaren op een manier die hen anders misschien niet zou zijn gegund.

Foto’s: NoorderNieuws

 

Reacties

reacties