Man (43) veroorzaakt ernstig ongeval tijdens achtervolging en komt om het leven

Geplaatst op 21 mei 2022, om 11:23 uur

Emmen – Een 43-jarige inwoner uit Coevorden heeft vrijdagavond een ernstig verkeersongeval veroorzaakt op de N381 bij Emmen. Een andere bestuurster raakte ernstig gewond. 

Een agent reed op de N34 ter hoogte van Erm toen hij een voertuig wilde controleren vanwege opvallend rijgedrag. De agent gaf meerdere stoptekens, waar niet aan werd voldaan. Dit ging door tot in Emmen. Nabij het politiebureau aan het Westeind heeft de agent het dienstvoertuig vóór het te controleren voertuig gezet, waarna deze omkeerde en wegreed. Daarop ontstond er een korte achtervolging. Op de N381 botste het voertuig frontaal op een ander voertuig.

Direct na de aanrijding zijn de hulpdiensten waaronder de brandweer en de traumahelikopter opgeroepen, maar voor de bestuurder van het te controleren voertuig mocht de hulpverlening niet meer baten. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een 61-jarige vrouw uit Emmen raakte zwaargewond. Ze moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd en is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de plaats van de aanrijding is direct onderzoek gedaan. Zo is er sporenonderzoek gedaan en zijn er getuigen gehoord. Omdat er aan de aanrijding een korte achtervolging vooraf ging, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen onderzoek doen naar het incident.

https://twitter.com/POL_Drenthe/status/1527757166752542720

Reacties

reacties