NL-Alert wegens grote brand in silo van bedrijf: ‘Blijf uit de rook’

Geplaatst op 10 oktober 2024, om 19:31 uur

FARMSUM – De brandweer is donderdagavond groots gealarmeerd voor een gebouwbrand in Farmsum, daar komt veel rook bij vrij. Er is ook een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving.

Rond 18:15 uur werd de brandweer gealarmeerd en schaalde zij vrijwel direct op naar ‘grote brand’. ‘Op basis van de berichtgeving van de melder is er gelijk opgeschaald naar grote brand’ meldt brandweer Groningen. Brandweerploegen vanuit onder andere Delfzijl en Wagenborgen werden opgeroepen.

NL-Alert
In de wijde omgeving van de brand hebben mensen last van stank. De rook trekt in de richting van Woldendorp. Vanwege de brand is een NL-Alert verstuurd in de omgeving van Farmsum, Woldendorp, Nieuwolda en Wagenborgen. Mensen wordt opgeroepen om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Op het adres van de brand zit een bedrijf dat alternatieve brandstoffen produceert uit niet-recyclebare afvalstromen. De brand is volgens een brandweerwoordvoerder ontstaan in een silo waarin gesnipperd plastic wordt verwerkt. De brand is inmiddels uitslaand.

Bij de brand komt een forse zwarte rookpluim vrij. De brandweer is bezig met de brand te bestrijden.

foto’s: NoorderNieuws