McDonald’s wil zich vestigen langs A37 bij Klazienaveen

Geplaatst op 8 oktober 2024, om 14:02 uur

KLAZIENAVEEN – Fastfoodketen McDonald’s is van plan een restaurant te openen langs de A37 bij Klazienaveen, als onderdeel van een groter project dat ook een truckershotel omvat. Dit blijkt uit een aanvraag voor een reclamemast bij de locatie, wat samenhangt met de eerdere plannen voor een verblijf aan de straat Mizar. Het truckershotel is een initiatief van Cargotel, dat al in 2021 een plan onthulde voor een slaapplek met 164 bedden, 42 beveiligde parkeerplaatsen en twee restaurants.

Henk Klaver, de drijvende kracht achter het project, bevestigde dat een van de restaurants inderdaad een McDonald’s zal zijn. Klaver legt uit dat er al zeven jaar geleden contact was met de gemeente over een foodcourt bij de A37, waarbij een fastfoodketen als McDonald’s of KFC voor de hand lag. Inmiddels zijn de plannen enigszins aangepast, met een vermindering naar 120 slaapplaatsen en 69 beveiligde parkeerplaatsen, een wijziging die nodig was vanwege de toegenomen lengte van vrachtwagens.

Naast het truckershotel wordt er gesproken over een vrijetijdshal met sport- en spelmogelijkheden, al is dit idee nog niet concreet. Het project zal naar verwachting 100 tot 120 nieuwe banen creëren. Klaver benadrukt ook de behoefte aan kwalitatieve en betaalbare slaapplaatsen voor truckers, gezien het nieuwe beleid van Rijkswaterstaat dat vrachtwagens niet langer dan twee uur op verzorgingsplaatsen toestaat.

Een geplande 27 meter hoge reclamemast voor McDonald’s vereist echter een bestemmingsplanwijziging. Hoewel sommige politieke partijen, zoals D66, CDA, ChristenUnie en SP, bezorgd zijn over de impact op de omgeving, steunen coalitiepartijen Wakker Emmen en PvdA het project vanwege de verwachte economische voordelen. Als alles volgens schema verloopt, kan de bouw in het eerste kwartaal van 2025 van start gaan.