Symbolisch cadeau voor Koning Willem-Alexander

Geplaatst op 10 september 2024, om 16:06 uur

GRONINGEN – Dinsdagochtend bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan basisschool De Huifkar in Ten Boer, waar hij een gastles bijwoonde over aardbevingen voor groep 8. Na de les sprak de koning met jongeren uit het aardbevingsgebied, waaronder Dionne Meerstra (22) uit Eenrum, Cody Rozema en Kiet Winter. Het doel van het bezoek was om te praten over de impact van de aardbevingen op kinderen en jongeren.

Een duidelijke boodschap voor de koning
Dionne Meerstra benadrukte tijdens het gesprek de noodzaak van betrokkenheid van jongeren bij de toekomst van Groningen. “We hebben vaak genoeg verteld hoe zwaar de aardbevingsproblematiek is, nu is het tijd voor actie,” zei ze. Meerstra, die bestuurslid is van de jeugdsoos in haar dorp, gaf aan dat de ondersteuning van jongerenwerkers onvoldoende is en meer financiële middelen nodig zijn om effectief te kunnen werken. “Het jongerenwerk valt of staat met goede begeleiding. Het blijft mensenwerk, dus er is extra geld nodig,” aldus Meerstra.

Cody Rozema, oprichter van Jong Noord, benadrukte tijdens het bezoek het belang van jongerenparticipatie: “Wij, jongeren, willen bijdragen aan het vormgeven van onze toekomst. Geef ons de middelen en het vertrouwen om actief mee te beslissen. Zorg dat investeringen, zoals het project Nij Begun, lokaal goed worden ingezet, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

Symbolisch cadeau voor de koning
Als afsluiting van het bezoek overhandigden Meerstra en andere jongeren een symbolisch cadeau aan de koning: een leeg canvasdoek met een scheur. De scheur staat symbool voor het verleden van Groningen, terwijl het witte doek de toekomst vertegenwoordigt. “De scheur blijft, maar we willen samen nadenken over hoe we de toekomst gaan inkleuren,” zei Meerstra.

Met het cadeau onderstreepten de jongeren hun wens om actief bij te dragen aan de wederopbouw en verbetering van Groningen, en hun hoop dat de komende investeringen op de juiste manier worden ingezet.

Foto: NoorderNieuws

Reacties

reacties