Politie zoekt man in onderzoek naar overleden schoonmaker

Geplaatst op 3 september 2024, om 21:26 uur

GRONINGEN – De politie is dringend op zoek naar een man die op station Groningen Centraal is vastgelegd op camerabeelden. Hij wordt mogelijk in verband gebracht met de dood van een schoonmaker in Utrecht in juli 2024.

Op dinsdag 9 juli waren twee schoonmakers aan het werk op een terrein van de Nederlandse Spoorwegen. Nadat ze iets uit een flesje hadden gedronken, werden beide mannen onwel, en een van hen overleed de volgende dag. De politie heeft intensief onderzoek verricht om te achterhalen hoe de slachtoffers aan het drankje kwamen. In dat onderzoek is deze man naar voren gekomen. Deze man werd gefilmd op een perron in Groningen rond 21.20 uur op maandag 8 juli, de avond vóór het incident in Utrecht. Wat vooral opvalt, is hoe beweeglijk de man was. Hij is mogelijk eerder die avond al opgevallen, toen hij op station Rotterdam Alexander in de intercity van 18.14 uur naar Groningen stapte en het volledige traject aflegde. Het is nog onduidelijk of en hoe deze man betrokken is bij wat de slachtoffers is overkomen. Om dit te verduidelijken, is het van groot belang dat de politie hem snel vindt.

Herken je de man, weet je waar hij onlangs is geweest, of heb je informatie over zijn huidige verblijfplaats? Neem dan alstublieft contact op met de politie. Dit kan desgewenst anoniem. Ben jij deze man? Meld je dan zo snel mogelijk via 0800-6070.

Foto’s: Opsporing Verzocht


Reacties

reacties