Brand in mengtoren van asfaltcentrale

Geplaatst op 2 september 2024, om 09:06 uur

KOOTSTERTILLE – Op maandagochtend brak er brand uit in de mengtoren van de Asfaltcentrale in Kootstertille. De eerste melding kwam om 7.35 uur binnen, waarna de brandweer van Drogeham werd opgeroepen. Vanwege een afgesloten brug moesten zij echter een omweg maken.

Kort daarna werden ook de brandweerploegen uit Buitenpost, Drachten, Burgum en De Westereen gealarmeerd. De eenheid uit Buitenpost was als eerste ter plaatse. Bij aankomst bleek de toren in brand te staan. De brandweerlieden beklommen de toren en begonnen direct met bluswerkzaamheden. Rond 8.25 uur was de rook verdwenen en leek het vuur volledig onder controle.

De brand ontstond op ongeveer 40 meter hoogte, waar een transportband voor recycle asfalt in brand was gevlogen. Dankzij het snelle optreden van de brandweer kon verdere schade worden voorkomen. De brandweer bleef ter plaatse om na te blussen en de situatie te controleren.

Drie personen hebben rook ingeademd en zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. Eén persoon daarvan is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Foto’s: NoorderNieuws

 

Reacties

reacties