Een nieuwe keuken? Zo pak je dat aan!

Geplaatst op 1 augustus 2024, om 00:00 uur

Het ontwerpen van een nieuwe keuken en een nieuwe keuken kopen is natuurlijk enorm leuk om te doen. Je kunt in dit project perfect je eigen smaak terug laten komen, wat een grote impact heeft op het uiterlijk van je huis. Het begint allemaal met een visie. Wat wil je precies bereiken met je nieuwe keuken? Of je nu een modern, strak design wilt. Of een warme, traditionele sfeer. Denk nu alvast goed na over je wensen en behoeften. In dit blog maken we je alvast wat meer wegwijs met een paar handige tips.

Bepaal als eerste waar de stijl van de nieuwe keuken aan moet voldoen

Ga je aan de slag met het ontwerpen? Vorm een duidelijk beeld van de stijl die je graag terug wilt laten komen. Wil je een minimalistische, moderne keuken met strakke lijnen? Of misschien droom je van een landelijke keuken met accenten van hout en een gezellige uitstraling? De stijl van je keuken moet niet alleen aansluiten bij je persoonlijke smaak. Het moet ook passen bij de rest van je interieur. Maak een moodboard met foto’s, kleuren en materialen die je aanspreken om je visie visueel vorm te geven. Op deze manier kun je net even wat gerichter keuzes maken en een samenhangend ontwerp maken.

Heb je al nagedacht over de indeling en de apparatuur voor in de nieuwe keuken?

Een goed doordachte indeling is cruciaal voor de functionaliteit van je keuken. Denk na over de optimale afstand tussen de kookplaat, de gootsteen en de koelkast. Overweeg ook waar je opbergruimte nodig hebt en hoe je die het beste kunt organiseren. En betreft de apparatuur? Breng in kaart wat voor apparaten je absoluut nodig hebt. Denk daarbij aan een oven, vaatwasser en koelkast. Denk ook aan luxe extra’s zoals een ingebouwd koffiezetapparaat of een wijnklimaatkast.

Breng een bezoek aan een keukenwinkel en doe genoeg inspiratie op 

Het bezoeken van een keukenwinkel, zoals de Tulp Keukens winkel in Veendam, kan een enorme bron van inspiratie zijn. Ook kan het je helpen om een beter beeld te krijgen van wat er mogelijk is. Hier kun je verschillende opstellingen, stijlen en materialen in het echt zien. Ga het gesprek aan met de deskundige adviseurs, stel vragen en laat je informeren over de nieuwste trends en technologieën. Het is ook mogelijk om hier een 3D-ontwerp te laten maken. Hiermee kun je een visuele voorstelling krijgen van hoe jouw nieuwe keuken eruit zal zien.