Politie en recherche doorzoeken pand en vinden jerrycans met vloeistoffen

Geplaatst op 31 juli 2024, om 13:22 uur

ASSEN – De politie heeft dinsdagavond aan de Middelberterweg in Groningen een nog niet operationeel drugslab ontdekt. In het daaropvolgende onderzoek zijn op drie andere locaties huiszoekingen verricht, wat resulteerde in vier arrestaties.

De politie had informatie ontvangen dat er mogelijk een drugslab in de loods aan de Middelberterweg aanwezig was. Omdat deze loods dicht bij een woning stond en een potentieel gevaar voor de omgeving vormde, werd besloten om dinsdagavond een inval te doen. In de loods werden goederen en materialen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs.

Tijdens het vervolgonderzoek werden zoekacties uitgevoerd in Assen, Groningen en Hoogezand. In Assen trof de politie jerrycans met vloeistoffen aan, die nog verder onderzocht moeten worden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie heeft de locatie aan de Middelberterweg veilig ontmanteld en de goederen afgevoerd.

De politie heeft een 28-jarige man uit Groningen en een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Daarnaast werden ook een 52-jarige man uit Assen en een 33-jarige man uit Hoogezand gearresteerd. De vier verdachten zitten in beperkingen, waardoor de politie terughoudend is met het delen van informatie over deze zaak. Ze zitten vast en worden verhoord over hun betrokkenheid. Het onderzoek wordt voortgezet.

Foto’s: NoorderNieuws

Reacties

reacties