EOD ingezet na brand in schuur, omgeving afgezet

Geplaatst op 4 juli 2024, om 06:49 uur

JUBBEGA – De hulpdiensten zijn gisteravond en vannacht groots ingezet aan de K. Molweg in Jubbega.

De brandweer kreeg tegen 18:45 uur de melding van een schuurbrand en ging met spoed ter plaatse. Volgens omstanders was er voor de brandweer niet veel te doen en vertrokken zij al vrij snel weer. Echter, de politie had reden om verder onderzoek te doen en schaalde verder op. De straat werd afgezet en een ambulance kwam ter plaatse. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) uit Den-Helder kwam ter plaatse. Waarvoor zij werden opgeroepen kon de politie nog niet zeggen. Zij zijn een groot gedeelte van de avond, en een gedeelte van de nacht bezig geweest met onderzoek in de schuur.

De straat was vanwege de inzet afgesloten, maar bewoners hoefden hun woning niet uit.

Foto’s: Danley / NoorderNieuws

Reacties

reacties