Brand in slooppand snel onder controle

Geplaatst op 19 juli 2024, om 08:08 uur

ASSEN – Donderdagavond is in de wijk Baggelhuizen brand uitgebroken. Rond 23:05 uur werd de brandweer van Assen-West opgeroepen voor een brand in een gebouw aan de Eemland. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten was er veel rookontwikkeling zichtbaar.

De brandweer had aanvankelijk moeite het terrein te betreden vanwege een groot, afgesloten hek. Met hydraulisch gereedschap konden ze het hek openen en op zoek gaan naar de brandhaard. Het betrof een slooppand langs de Europaweg-Zuid. De deuren van het pand stonden open en er kwam veel rook uit.

De brandweer ging naar binnen om de brand te lokaliseren en te blussen. Het bleek te gaan om een brand in een ruimte binnen het pand. Wat er precies in brand stond, is nog onbekend. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar schaalde preventief op om het gebouw te verkennen en zeker te stellen dat er niemand binnen was.

Na flink wat sloopwerkzaamheden en controles konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, volgens de Officier van Dienst van de brandweer. Burgemeester Marco Out kwam ter plaatse om de situatie zelf in ogenschouw te nemen.

Foto: NoorderNieuws

Reacties

reacties