Blikseminslag in rietgedekte woonboerderij

Geplaatst op 21 juli 2024, om 14:37 uur

EEXTERVEEN – Zondagmiddag is er brand uitgebroken in het dak van een rietgedekte woonboerderij aan de Dorpsstraat in Eexterveen. De brand werd rond 13:05 uur gemeld, waarna de meldkamer opschaalde naar ‘Grote Brand’. Brandweerkorpsen uit Annen, Veendam, Gieten, Zuidlaren, Eelde, Gasselternijveen en Borger zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.

De brandweer zet alles op alles om de woning te behouden, waarbij de brand in de nok van het rietendak is gelokaliseerd. Met behulp van een hoogwerker probeert de brandweer de brandhaard te blussen. Vlak voor de brandmelding trok een onweersbui over Eexterveen, en mogelijk is de brand veroorzaakt door een blikseminslag. De exacte oorzaak wordt nog onderzocht.

Update 14:10 uur:
De brandweer heeft extra tankautospuiten en tankwagens ingezet om uitbreiding van de brand te voorkomen. Voor de zekerheid is ook een grootwatertransport aangelegd. Inmiddels is de rookontwikkeling gestopt en lijkt de brand onder controle. Brandweerlieden hebben een deel van het riet uit de nok van het dak verwijderd en richten zich nu op nablussen en het doven van alle vuurresten.

Foto’s: NoorderNieuws

Reacties

reacties