Uitslaande brand verwoest loods in Nijewier

Geplaatst op 30 juni 2024, om 08:12 uur

WIJEWIER – Een loods aan de Siercksmawei in Nijewier is in de nacht van zaterdag op zondag verwoest door een uitslaande brand. De brandweer werd omstreeks 00.05 uur opgeroepen voor de brand.

Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’. Brandweerkorpsen van Ternaard, Dokkum, Eanjum en het grootwatertransport van Burgum werden opgeroepen voor de brand. De vlammen waren korte tijd in de wijde omgeving te zien. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een woning. In de loods stonden voertuigen opgeslagen die verwoest zijn door de brand. Een mobiele kraan werd ingezet zodat de brandweer beter bij de vuurhaard kon komen. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. Er raakte niemand gewond.

Foto’s: NoorderNieuws

Reacties

reacties