Zeer grote brand bij agrarisch bedrijf in Mussel

Geplaatst op 14 mei 2024, om 17:03 uur

GRONINGEN – De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag massaal uitgerukt voor een zeer grote brand bij agrarisch bedrijf “Agrovar” aan de Ondersteveenweg in Mussel.

De melding kwam rond 16:30 binnen bij de hulpdiensten en werd al vrij snel opgeschaald naar “zeer grote brand” en GRIP 1. Korpsen vanuit de Provincie Groningen en Drenthe zijn aanwezig om de brand te bestrijden. Het complex bestaat uit vijf grote schuren waarvan drie bedekt liggen met honderden zonnepanelen.

De omliggende rijkswegen N366 en de N355 zijn afgesloten door de politie. De rook van de brand is tot in grote omtrek te zien. Er zijn berichten op 50km afstand. Gezien de harde wind verspreid de rook zich snel. Er zijn door de brandweer drie speciale meet ploegen opgeroepen om de uitstoot van schadelijke stoffen te meten en eventuele glasdeeltjes van de zonnepanelen.

De omgeving is gealarmeerd middels een NL alert en wordt verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Foto’s: NoorderNieuws

Reacties

reacties