Politie trekt vuurwapen bij aanhouding: minderjarige jongen en man (20) aangehouden

Geplaatst op 16 mei 2024, om 10:24 uur

DRACHTEN – De politie ontving woensdagavond omstreeks 20.50 uur een melding van een incident met twee personen op een scooter en een auto, waarbij mogelijk een vuurwapen was gezien.

Undercoveragenten zagen vervolgens de scooter rijden op de Waranda in Drachten. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een wapen en voor hun eigen veiligheid trok de politie hun wapens en liet de bestuurder stoppen. De bestuurder voldeed aan het bevel en zowel hij als de bijrijder werden aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. Bij de aanhouding kregen de undercoveragenten ondersteuning van agenten uit Heerenveen. Het betrof een minderjarige jongen en een 20-jarige man, beiden uit Drachten.

Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft geen vuurwapen aangetroffen.

Foto’s: SR Fotografie

Reacties

reacties