Politie onderzoekt brandstichting bij auto

Geplaatst op 10 mei 2024, om 07:52 uur

DRACHTEN – Aan de Gernard in Drachten heeft in de nacht donderdag op vrijdag poging brandstichting plaatsgevonden op een auto.

Bij een Suzuki Swift werd het raam vernield en is vervolgens geprobeerd om de auto in brand te steken. Een oplettende buurtbewoner is naar buiten gegaan en zag de auto branden. Direct werd de brandweer gebeld en de buurtbewoner is direct de brand gaan blussen met een brandblusser.

De brandweer heeft een na controle uitgevoerd en de auto veilig gesteld. Naast de auto werden stenen gevonden waar waarschijnlijk de zijruit van de auto mee is ingegooid. Ook werd een fles met brandbare vloeistof aangetroffen door de agenten. Beide objecten zijn meegenomen door de politie. In de loop van de dag doet de politie een buurt onderzoek.

Foto’s: SRFotografie

Reacties

reacties