Brandweer bevrijdt zwaluw uit benarde positie

Geplaatst op 10 mei 2024, om 11:01 uur

DELFZIJL – De brandweer van Delfzijl heeft vrijdagochtend een zwaluw bevrijd die vast was komen te zitten met zijn vleugel tussen de dakpannen en de gevel van een woning aan de Kustweg in Delfzijl.

Een stukadoor die aan het werk was bij de woning hoorde het dier krijsen en ging op onderzoek uit, waarbij hij het vogeltje ontdekte. Na contact te hebben opgenomen met de dierenambulance werd geadviseerd om de brandweer te bellen.

Met behulp van een ladder wist de brandweer de zwaluw te benaderen en los te maken. Eenmaal op de grond werd gecontroleerd of het dier zelfstandig verder kon vliegen, maar dit bleek niet het geval. De bewoner van het huis zal de zwaluw thuis opvangen in afwachting van de dierenambulance.

Foto’s: NoorderNieuws

 

Reacties

reacties