Veertig flatwoningen Coevorden ontruimd na gaslek

Geplaatst op 22 april 2024, om 14:50 uur

COEVORDEN – In Coevorden heeft de Veiligheidsregio Drenthe (VRD) besloten om veertig flatwoningen te ontruimen vanwege een gaslek aan de overkant van het flatgebouw. Een woordvoerder van de VRD legde uit dat de wind richting het flatgebouw staat, waardoor bewoners binnen een sterke gaslucht waarnemen. De exacte locatie van het lek en de bron van de geur zijn momenteel nog onbekend.

Naast de ontruiming van de flat, is ook een groter gebied rondom het flatgebouw afgezet voor verder onderzoek en veiligheidsmaatregelen. Dit betreft de Rembrandtlaan, Pieter Breughelstraat en het gebied langs het Stieltjeskanaal. De situatie heeft geleid tot aanzienlijke bezorgdheid onder de lokale bevolking en autoriteiten zijn actief bezig om de oorzaak van het lek te vinden en verdere risico’s te minimaliseren.

Foto’s: NoorderNieuws

Reacties

reacties