Twee verdachten aangehouden na schietincident

Geplaatst op 10 april 2024, om 11:13 uur

GRONINGEN – De politie heeft twee verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het schietincident in de Pelsterstraat op dinsdag 9 april. Het gaat om een 17-jarige jongen en een 24-jairge man, beide uit Groningen. Bij het incident raakte niemand gewond.

De politie kreeg op dinsdag 9 april rond 17.45 uur een melding van een schietincident in de Pelsterstraat, waarbij is geschoten met vermoedelijk een vuurwapen of een voorwerp dat op een vuurwapen lijkt. De twee verdachten zijn vervolgens te voet gevlucht in de richting van het hoofdstation en zijn later elders in de stad Groningen aangehouden.

Onderzoek
De politie is ter plaatse direct een onderzoek gestart. Er is onder meer sporenonderzoek gedaan en is er gesproken met buurtbewoners. De politie kwam de twee verdachten vervolgens rond 19.45 uur op het spoor op de Petrus Campersingel. Zij zijn daar aangehouden en naar het bureau gebracht. Ze zitten nog vast en worden verhoord.

Reacties

reacties