Huurders Vlamovenflat in Delfzijl maken spandoeken om aandacht te vragen voor mensen in de flat

Geplaatst op 6 april 2024, om 19:03 uur

DELFZIJL – Al tijdenlang zitten huurders van de Vlamovenflat in Delfzijl in een angstige situatie. In de flat zitten grote scheuren, zowel aan de buiten- en de binnenkant. Om de flat staan sinds begin februari hekken omdat er bakstenen naar beneden vallen. Huurders zijn het wachten op oplossingen zat en komen in actie. Zaterdagmiddag hebben de bewoners samen met SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en Fractievoorzitter Jimmy Dijk spandoeken gemaakt die aan de flat worden bevestigd.

Judith Reintsema schilderde samen met haar kinderen mee: “Ik wil dat mijn kinderen veilig kunnen opgroeien. Het is echt tijd dat er naar ons geluisterd wordt. Daarom hangen we onze noodkreten aan de flat en nodigen het IMG, de verhuurder en de gemeente uit om op 20 april naar ons te komen luisteren.”

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “Ik ben geschrokken van de situatie in deze flat. De scheuren in de muren zijn enorm. Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen voor deze huurders. Daar heb ik in de Tweede Kamer op aangedrongen en ik help de huurders graag om met acties extra druk te zetten op de verantwoordelijke partijen.”

Foto’s: Richard Degenhart / NoorderNieuws

Reacties

reacties