Zeer grote brand in verzorgingshuis, pand ontruimd

Geplaatst op 3 maart 2024, om 18:28 uur

DRACHTEN – Een brand heeft zondagmiddag een appartement in een zorgflat aan het Haverstuk getroffen, wat leidde tot de opschaling naar een ‘zeer grote brand’ en de activering van grip 1 voor betere coördinatie.

De brandalarmen in het zorgcomplex Servotel gingen rond vijf uur af, en al snel werd bevestigd dat er werkelijk brand woedde. Gezien de significante rookontwikkeling binnen het complex, werd besloten tot evacuatie over te gaan, waarbij tientallen bewoners hun appartementen moesten verlaten. De brandweer escaleerde de situatie naar ‘zeer grote brand’ om voldoende personeel ter plaatse te hebben voor assistentie bij de evacuatie, met ondersteuning van de politie.

De brand, gelokaliseerd in een appartement op de tweede etage, was snel onder controle. Desondanks werd de evacuatie voortgezet vanwege de rookverspreiding door het gebouw.

De veiligheidsregio richtte een Coördinatie Plaats Incident (COPI) in de nabijheid van het flatgebouw op. Hoewel de brand geblust is, blijft er rook in het gebouw aanwezig. Bewoners worden geëvacueerd en een ambulance staat klaar om eventuele medische hulp te verlenen aan degenen die rook hebben ingeademd.

Foto’s: EK Graphics

Reacties

reacties