Politie lost waarschuwingsschot om verdachte (21) aan te kunnen houden

Geplaatst op 23 maart 2024, om 10:59 uur

GRONINGEN – Bij een aanhouding aan de De Savornin Lohmanlaan in Groningen is zaterdagochtend een waarschuwingsschot gelost. De aanhouding werd verricht nadat een verdachte vernielingen pleegde aan meerdere auto’s, waaronder een politieauto.

Melding vernielingen
Omstreeks 06:00 uur ontvingen agenten een melding van meerdere vernielingen aan auto’s aan de Helperzoom in Groningen. Toen ze ter plaatse gingen troffen ze aan de De Savornin Lohmanlaan in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aan.

Aanhouding verdachte
Vervolgens zocht de man de confrontatie met de agenten op en pleegde vernielingen aan meerdere auto’s, waaronder een politieauto. De agenten ter plaatse hebben een waarschuwingsschot gelost. Daarop kon de verdachte worden aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord. Er is niemand gewond geraakt.

Reacties

reacties