Getuigen gezocht na ernstige mishandeling in Groningen

Geplaatst op 1 maart 2024, om 17:54 uur

GRONINGEN – Een 21-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend tussen 05.35 uur en 05.45 uur mishandeld in de Nieuwe Ebbingestraat, ter hoogte van de kruising met het Noorderplantsoen. Hij liep daarbij aanzienlijk letsel op in zijn gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis en de tandarts. De toedracht van het incident, de aanleiding en het aantal verdachten zijn onbekend. De politie doet een oproep aan getuigen die iets gezien of gehoord hebben, met speciale interesse in een vrouw die het slachtoffer kort na de mishandeling heeft aangesproken, mogelijk een cruciale getuige.

Het slachtoffer vertrok vrijdagochtend rond 05.15 uur op de fiets vanuit de fietsenparkeerkelder in de Oude Ebbingestraat richting de Nieuwe Ebbingestraat. Hij belde kort na 05.35 uur nog dat hij onderweg was naar huis. Omstreeks 05.45 uur belde hij opnieuw, deze keer met de mededeling dat hij was mishandeld en ernstig gewond was geraakt. Het slachtoffer werd opgehaald en direct naar het ziekenhuis gebracht, waarbij ook de politie werd gealarmeerd en direct een onderzoek startte.

De fiets van het slachtoffer is hoogstwaarschijnlijk door de verdachte(n) meegenomen. Het betreft een damesfiets in witte, zwarte en gele kleuren van het merk Batavus, met een beugel aan het stuur voor een fietskrat, hoewel het krat zelf ontbreekt. Deze fiets vormt eveneens een belangrijk aspect van het onderzoek. Herkent u iemand die sinds vrijdagochtend in het bezit is van een fiets die aan deze beschrijving voldoet?

Reacties

reacties