Zes aanhoudingen na voetbalwedstrijd in Leeuwarden

Geplaatst op 29 februari 2024, om 10:50 uur

LEEUWARDEN – Na de bekerwedstrijd tussen Cambuur en NEC op dinsdagavond ontstond er onrust in de omgeving van het stadion in Leeuwarden. De politie verrichtte zes aanhoudingen. Tijdens de tweede helft en de verlenging verzamelde zich steeds meer mensen buiten het stadion. Op verschillende plekken werd vuurwerk afgestoken. Na de wedstrijd bleef een grote groep mensen geruime tijd nabij het stadion hangen. Zo’n honderd personen verzamelden zich langs de route die de supporters van de bezoekende club zouden nemen om naar huis te gaan. Er werd vuurwerk afgestoken en stoeptegels werden uit de grond gehaald en vernield.

De politie hield deze groepen op afstand van de route van de bus. Uiteindelijk werd besloten de route te wijzigen, waardoor de bezoekende club veilig kon vertrekken. Nadat de bezoekers richting de snelweg waren vertrokken, keerden sommige omstanders zich tegen de aanwezige politieagenten. De overlast gevende groep verplaatste zich naar de Ahornstraat richting de Beukenstraat en gooide onder andere stoeptegels en flessen naar de politie en een politiebus. Dergelijke vormen van agressie en geweld worden niet getolereerd.

Vijf personen werden uit de groep gehaald en aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het betreft drie mannen uit Leeuwarden (twee 19-jarigen en een 18-jarige) en twee minderjarige jongens uit Leeuwarden en Joure. Na verhoor werden ze vrijgelaten, maar ze blijven verdachten in het lopende politieonderzoek. Ook een 33-jarige man uit Leeuwarden werd die avond aangehouden omdat hij het gebiedsverbod dat door de burgemeester aan hem was opgelegd, had overtreden.

Reacties

reacties