Vijf minderjarige jongens aanhoudingen na beroving in Groningen

Geplaatst op 21 februari 2024, om 13:52 uur

GRONINGEN – Dinsdagavond heeft de politie in de omgeving van het Jaagpad in Groningen vijf minderjarige jongens uit Groningen aangehouden. Ze worden verdacht van een beroving en een poging daartoe eerder op de avond, in de omgeving van de Noorderbinnensingel en de Dierenriemstraat. De politie zoekt getuigen van deze incidenten en sluit niet uit dat de verdachten ook elders pogingen tot beroving hebben gedaan.

Rond 18:50 uur ontving de politie een melding van een poging tot beroving op de Noorderbinnensingel in Groningen, ter hoogte van de Kerklaan. Een groep van vijf personen in donkere kleding bedreigde het slachtoffer met een mes, maar de poging mislukte. Mogelijk zijn de jongeren richting de Kerklaan weggevlucht.

Omstreeks 19:20 uur ontving de politie een volgende melding. Een slachtoffer werd op de Dierenriemstraat beroofd van zijn tas met inhoud. Ook hier ging het om vijf jongeren in donkere kleding die het slachtoffer bedreigden met een mes.

Agenten hebben vervolgens op verschillende locaties naar het vijftal gezocht en ze werden al snel gevonden in de omgeving van het Jaagpad. Rond 19:45 uur zijn de verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving en de poging daartoe. Ze zitten momenteel vast en zullen worden verhoord. De politie heeft een onderzoek gestart.

Reacties

reacties