Politie onderzoekt dood 2 jarig jongetje

Geplaatst op 9 februari 2024, om 23:37 uur

VEENDAM – Het eenoudergezin in Veendam, waar de mogelijk door mishandeling om het leven gekomen peuter deels opgroeide, werd al geruime tijd begeleid door hulpverlenende instanties. Er waren bekende problemen binnen het gezin. De ouders van het jongetje waren gescheiden en de zorg over de peuter werd gedeeld tussen de moeder en de vader. De vader en zijn familieleden hebben herhaaldelijk aan de instanties laten weten dat zij zich zorgen maakten over de situatie.

Het incident vond plaats in de woning van de vriend van de moeder aan het Veenlustplein in Veendam. Het jongetje werd op 11 januari met spoed naar het UMCG in Groningen gebracht, waar hij een paar dagen later overleed. De artsen sloegen vrijwel direct alarm vanwege de ernst en aard van de verwondingen, waarna de politie het onderzoek startte.

De betrokken hulpverlenende instanties zijn onder andere Veilig Thuis en het Leger des Heils. Een medewerker van het Leger des Heils begeleidde al geruime tijd de moeder. Het Leger des Heils kan vanwege privacyredenen en het lopende politieonderzoek geen inhoudelijke reactie geven op de situatie, maar laat weten dat hun gedachten bij de familieleden en alle betrokkenen zijn.

Er zijn meldingen dat het Leger des Heils een intern onderzoek is gestart naar de gang van zaken, maar ook hier kan de organisatie vanwege dezelfde privacyredenen niet op reageren, aldus een woordvoerder.

Reacties

reacties