OM eist 18 jaar cel voor dodelijke steekpartij in Groningse woning

Geplaatst op 27 februari 2024, om 13:49 uur

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie heeft geëist dat een 31-jarige man uit Budel een gevangenisstraf van achttien jaar krijgt voor het om het leven brengen van een 70-jarige vrouw uit Groningen. Volgens het OM heeft de verdachte de vrouw op 31 januari 2023 in haar eigen woning neergestoken, enkel omdat hij van plan was om iets uit haar huis te stelen. Een week later overleed zij aan haar verwondingen.

De verdachte heeft verklaard dat hij die dag had besloten om ergens iets te stelen, waarbij hij de woning van de vrouw had uitgekozen omdat het er rustig leek. Hij zag nieuwe spullen in de woning en concludeerde dat er een oudere vrouw woonde. Nadat de vrouw de deur opende, stak hij haar vrijwel direct in de buik met een mes dat hij in zijn mouw had verstopt. De officier van justitie stelt dat de verdachte het slachtoffer heeft gestoken om haar buiten bewustzijn te brengen, zodat hij haar kon beroven. Het OM beschuldigt de verdachte van gekwalificeerde doodslag, omdat hij de vrouw heeft gedood om zijn diefstalpoging te vergemakkelijken. Ondanks dat de verdachte uiteindelijk niets uit het huis heeft gestolen omdat de vrouw begon te schreeuwen en de buren snel ter plaatse kwamen.

Tijdens gesprekken in het Pieter Baan Centrum toonde de verdachte volgens de officier van justitie geen enkele emotie over zijn daden. Hij verklaarde dat hij, als de buren niet waren gekomen, alsnog spullen zou hebben gestolen. De verdachte was pas kort in Nederland en was van plan om te komen stelen. Naast de beschuldiging van gekwalificeerde doodslag, wordt de verdachte ook beschuldigd van twee pogingen tot autodiefstal en het vernielen van één auto. De rechtbank zal op 12 maart uitspraak doen.

Reacties

reacties